Jeg blev introduceret for denne opskrift for flere år siden, og den har siden den gang sat sig fast i min hukommelse. Den har været en stor succes hver gang, jeg har lavet den, og derfor synes jeg, det er på sin plads at dele den med jer også.
Det i skal bruge er:
1 dl. havregryn
1 dl. sesamfrø
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrøkerner
1 dl. græskarkerner
3,5 dl. mel
2 tsk. salt
2 dl. vand
1 dl. olie
Alle ingredienserne røres godt sammen i en skål. Derefter fordeles dejen jævnt på et stykke bagepapir. Jeg benytter selv en kagerulle til at flade dejen ud, så knækbrødene bliver tynde og dermed ekstra sprødt og knasende.
Dejen bages derefter i en almindelig ovn i ca. 18 minutter ved 200 graders varme.
Når de er færdigbagt, skal knækbrødene køle af, og derefter er de klar til at blive brudt i stykker og nydt.
Tip!
Jeg plejer at bruge en pizzaskærer til at skære dejen ud i de ønskede stykker, før jeg sætter den i ovnen. På den måde er det nemmere at knække dem efter bagning, og de får en flottere form.
Jeg håber, I får lyst til at prøve at bage dem – jeg er sikker på, at I ikke vil fortryde det! Del endelig en kommentar og lad mig høre, hvad I synes. – Camilla <3